Oldalak

2012. április 27., péntek

Csacskaságok

Be kell vallanom, imádom a csacsikat. Egyik hosszabb távú célom, hogy valamikor lesz nekem is (legalább) egy. Szerintem annyira bájos és mókás állatok. :)


szamárprofil

2012. április 25., szerda

Apukám világa / apukám virága

Most akkor lerántom a leplet arról, hogy kitől is örököltem én a kertészkedős vénámat. :) Apukám ugyanolyan virágimádó, mint én, annyi különbséggel, hogy ő ért is a kertészkedéshez. Őrá is az édesapjától ragadt a növények szeretete, és a szakmai fogásokat is elleste tőle. Én egyenlőre főleg az ösztöneimre hagyatkozok, de a virágaim egész jól tűrik szerencsére. :) Azért most már próbálom a fortélyokat is eltanulni Aputól, a barackfát pl. félig én metszettem meg tavasszal. Szépen virágzott, nagy kárt talán nem tettem benne. :)
Ezeket a képeket ma reggel készítettem a szüleimnél.



kankalin

2012. április 24., kedd

Zúgjatok traktorok!

avagy a hamisítatlan vidéki életérzés


Marcinak tavaly hozta a nyuszi ezt a szupi traktort. Akkor még üresen is alig bírta tekerni, de mióta oviba jár, sokat izmosodott :). Most már úgy is tudja hajtani, hogy Kata benne ül elől. Ilyenkor aztán tetőfokára hág a hangulat. Minden adott a valódi falusi fílinghez: traktor, gumicsizma...

Agrárszakemberek

2012. április 22., vasárnap

Föld napja esővel

A Föld napja alkalmából délelőtt kertészkedtem egy kicsit. Fát sajna nem tudtam ültetni, mert a kert kapacitása, hogy úgy mondjam kissé szűkös, de virágokat azért sikerült. A szemerkélő eső sem igazán tudott elriasztani, hajráztam, hogy még az igazi zuhé előtt végezzek. Így földbe kerültek végre a pókliliomok

Pókliliom - tavaly nyári kép

2012. április 19., csütörtök

Pöttyös Birka és Nokedlievő Kiskacsa

Tegnap Marci komoly ábrázattal (és a popóját vakarva) megállt előttem és azt mondta:
- Az Ábel ma ki akarta törölni a büdös fenekemet.
- Miért, kakiltál az oviban?
- Igen, és nem volt ott egy óvónéni se. Én nem engedtem az Ábelnek, de azt mondta, hogy nincs más választásunk.
Eléggé vizuális alkat vagyok és elképzeltem, ahogyan ezek a kis emberkék hosszas vívódás után arra a következtetésre jutottak, hogy - mivel Marci még nem tudja a saját popóját megtörölni-, nincs más választásuk, mint hogy Ábel segít neki. Végül szerencsére eszükbe jutott, hogy Ábi szól a dadusnak. Ezúton is köszönjük Ábinak a segítséget! :)

2012. április 14., szombat

Marci és a zümmzavar

Nyuszifestő


Marci mostanában mindig sátrat épít idebent plédekből. Az egyik épp készül szétesni, így kér, hogy segítsek:
- Anya segítenél megigazítani a sátramat, mert akkora itt a zümmzavar!


2012. április 11., szerda

Egy amatőr virágfotós megpróbáltatásai

Az utóbbi hét időjárása nem igazán kedvezett a virágfényképezési próbálkozásaimnak. Vagy az eső esett, vagy a szél fújt veszettül. Előbbire nem panaszkodom, csakhogy jött, még ha kevéske is (11 mm), na de szélben fotózni... Legalább annyira nehéz, mint egy 4 éves és egy 19 hónapos gyerkőcöt egy fényképen, felismerhetően megörökíteni. Aki próbálkozott már hasonlóval, tudja miről beszélek. Valahogy így éreztem ma, amikor elhatároztam: ha esik, ha fúj, most már muszáj lesz képeket csinálnom. Mire nagyjából ráfókuszáltam volna egy virágra, tuti jött egy szélroham. Tiszta szerencse, hogy nem valami természetfotós versenyen akarok indulni. Ahogy a kertészkedésben, úgy fényképezésnél is, a szaktudást lelkesedéssel pótolom, és néha egész jó dolgok sülnek ki belőle. :)

Kőtörőfű

2012. április 6., péntek

Kiskata, a kettes számú szószátyárka jelölt

Huncut Szélvész, alias Szószátyár Nótafa

A héten volt itt a védőnő, és a szokásos kérdezősködésének egyik tárgya az volt, hogy vajon hány szavas már Kata szókincse. Régen, amikor még csak "egyszeres" anyuka voltam,  az ilyen kérdésektől nagyon beparáztam, ma már rutinosabb vagyok. Emlékeztem, hogy nemrég úgy tette fel a kérdést, hogy 10-15 szót tud-e már? Arra gondoltam, annyit azért biztos, így rávágtam: 15. Aztán, mikor elment a védőnő, elgondolkodtam rajta, hogy tényleg mennyi is az annyi.

2012. április 2., hétfő

Heti virágözön

Az elmúlt egy hétben ezek a gyönyörűségek nyíltak nálam.

Leánykökörcsin

Szintén kökörcsin, csak más színű és sokkal nagyobb